"Revizija"

Metų sandūra paprastai yra tas laikas kai keliame naujus tikslus, formuluojame siekius, išsakome pasižadėjimus, t.y. tai ką pradėsim daryti nuo Naujų Metų, nuo sausio 1 dienos.

Taip jau nutinka, kad dažnai imame planuoti nebūtinai „pasimatavę“ tai, ką norim pasiekti ar daryti kitaip, neįsivertinę – koks tas pokytis galėtų ar turėtų būti, kaip jis pasireikš, kaip jį stebėsiu ar matuosiu.

Žmonės sako, kad norint ką nors daryti kitaip, geriau, tobuliau pirmiausia reikia žinoti, ką nori keisti, tuomet, kodėl TAU to reikia, ir tik tuomet planuoti, kaip tuos pokyčius įgyvendinsi.

Stovit ant Naujų Metų slenksčio noriu pakviesti Jus, šio blogo skaitytojai ir skaitytojos, į kelionę – kelionę šiek tiek atgal, šiek tiek į save tam, kad visgi „pasimatuotumėte“ savo buvusius metus ir tai, kaip jie padėjo, o gal kažkam kaip tik, nepadėjo, artėti prie tokio gyvenimo balanso, kokio norisi kiekvienam iš Jūsų. Tam tikra prasme atliktumėte „reviziją“ - savo gyvenimo balanso „reviziją“.

Aš, asmeniškai, tikiu, kad atradęs savąjį gyvenimo balansą žmogus gali būti tuo - ko norisi, tada - kada norisi ir taip – kaip norisi.

Taigi, pradėkime ...

Pasiimkite tuščia lapą, jis gali būti toks, koks Jums labiausiai priimtinas: gal kažkam tai bus pirmasis puslapis naujoje darbo knygoje, gal – sąsiuvinyje, kuriame rašote savo svajones, o gal tiesiog paprastas baltas popieriaus lapas.

Viršuje užrašykite paprastą žodžių junginį – „Mano gyvenimo balansas 2020“. Tuomet stabtelėkite ir ramiai pagalvokite, kas Jums yra gyvenimo balansas, iš ko jis susideda, kada Jūs jaučiatės gyvenantys  harmonijoje, kada Jūs jaučiatės laimingais. Net neabejoju, kad kiekvienam tai skirtingi dalykai, ir tai puiku, nes kiekvienas iš mūsų esame tokie, kokie esame – skirtingi, ir tai kas vienam yra harmonija ir pilnatvė, nebūtinai tinka kitam.

Kuomet leidote sau taip stabtelėti, tikiu, kad galvoje iškilo tam tikros sritys ir tas sritis apibūdinantys žodžiai. Nelaikykite jų galvoje – užrašykite. Būtų naudingiau jei rašytumėte stulpeliu žemyn. Šiek tiek pasufleruosiu, kad paprastai žmonės rašo: šeima, darbas arba profesinė veikla, laisvalaikis, asmeninis tobulėjimas ir pan. Jūsų sąrašas bus toks ir tokio ilgio, kiek, Jūsų manymu, sričių sudaro Jūsų gyvenimą. Neskubėkite, juk revizijos nedaromos paskubomis ir reikia būti atidiems.

Turėdami sąrašą dar kartą jį peržvelkite – ar tikrai nieko nepamiršote. Tada vėl stabtelėkite ir pagalvokite kiek balų iš 10 galėtumėte ar norėtumėte skirti kiekvienai sričiai: kur 10 balų reikštų tai, kad esate visiškai patenkinti šia sritimi ir per 2020 metus padarėte tai, ką ir norėjote, kad šiandien jai skiriate būtent tiek balų; o 1 – reikštų tai, kad esate visai nepatenkinti ta sritimi, nes jai taip ir neskyrėte savo dėmesio. Visi tarpiniai balai, žinoma, irgi galimi – tiesiog, parašykite taip kaip jaučiate.

Na štai, didelė dalis „revizijos“ jau padaryta - keliaukime toliau.

Kai turite surašytas sritis ir balus šalia jų, vėl stabtelėkite, ypač ties tomis sritimis, kurias įsivertinote mažiau nei 10-čia balų, ir pagalvokite: „Ko iš tiesų man reikia, kad čia galėčiau parašyti 10?“. Užrašykite savo mintis. Tuomet dar kartą peržiūrėkite visą sąrašą ir patys sau nuspręskite, kurią sritį pakoregavus turėtumėte poveikį visoms kitoms gyvenimo sritims, kurios srities pokyčiai ar patobulinimas, leistų pagerinti Jūsų emocinę ir fizinę būseną. Visos, Jums svarbios gyvenimo sritys yra glaudžiai susiję ir turi įtakos tam, kaip mes jaučiamės. O nuo mūsų jausenos, labai priklauso ir mūsų santykiai su artimais žmonėmis bei savimi, ir mūsų rezultatai profesinėje ar bet kurioje kitoje veikloje – trumpai tariant visam tam, ką mes, žmonės, vadinam – GYVENIMU.

Viskas – „revizija“ baigta, belieka pereiti prie kito žingsnio, vadinamo, planavimu, tik šis straipsnis skirtas ne planavimui, o „revizijai“ 😊

Harmonijos ir visapusiško balanso 2021-iais.

 

Nuoširdžiai

Jurgita



Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Nieko neveikimas" arba tiesiog leidžiu sau ilsėtis

"Pirmiausia - mokykimės sustoti ir kvėpuoti"

„Neturiu laiko“ – mintys ne apie laiko planavimą