"Gyvenimo balansas" - pradžia

Kas tas gyvenimo balansas? 

Į šį klausimą, ko gero, nėra vieno ir teisingo atsakymo, nes kiekvienam tai gali būti skirtingi dalykai. Vieniems - tai darbo ir laisvalaikio suderinimas, kitiems - galbūt savo asmeninio laiko ir laiko šeimai derinimas, tretiems - gal net apskritai to nereikia.

Tai tikriausiai kaip ir laimė, visi jos ieško - tik niekas negali tiksliai nupasakoti kaip ji atrodo😊, nes kiekvienam ji yra kitokia. Kiekvienam - sava.

Man asmeniškai GYVENIMO BALANSAS yra ta visuma, apimanti tai kas svarbu man: šeima, artimi žmonės, laikas sau, tobulėjimas, nauji atradimai, mėgstama ir mylima veikla. 

Kodėl gyvenime reikia balanso?

Jau pats žodis balansas nusako, kad gyvenime turėtų būti harmonija, derėjimas tarpusavyje ir, kad jame reikia visko, nes ko gero tik taip jis, gyvenimas, yra pilnavertis. Man asmeniškai gyvenimo balansas dar asosicijuojasi su laime, bet čia man - nebūtinai jūs turite su tuo sutikti😊

Ar man pavyko pačiai atrasti savo gyvenimo balansą?

Ir taip, ir dar ne visai😊 - dar tikrai būna dienų ir minučių, kai pasineriu į darbus ir veiklas (labai myliu tai ką darau, nes matau tame prasmę) ir tada visas kitas laikas ištirpsta ir nebelieka laiko, pavyzdžiui, artimiems žmonėms ir šeimai, sau ir pan.

Anksčiau būdavo, kad pykdavau, ir net negaliu paskyti ant ko (greičiausiai pati ant savęs), kad nelieka laiko knygai, savaitgalio kelionei, paprasčiausiam pasėdėjimui, vasaros vakarą terasoje, beklausant žiogų. Knygų, mokslų pagalba pradėjusi susidraugauti su savim ir supratus, kad tik vienas žmogus dėl tokios mano savijautos yra "kaltas" ir aš kas dieną, ir ne po vieną kartą, tą žmogų matau veidrodyje, išmokau nebesigraužti ir nekaltinti nieko, ir savęs tame tarpe, o tiesiog priimti situaciją, ir jei savaitę daugiau laiko skiriu darbams, tai savaitgalis būna skirtas tam, kas buvo šiek tiek"užmiršta". 

Manau svarbiausia susitarti su savimi ir ieškoti gyvenimo balanso pirmiausia savyje, kad tikrai žinotum: kas tau ir pirmiausia TIK tau yra tas balansas, kurio norisi.

Ne taip senai perskaityta frazė knygoje: "Svarbu tapti savo gyvenimo priežastimi, užuot buvus pasėkme".





Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

"Nieko neveikimas" arba tiesiog leidžiu sau ilsėtis

"Pirmiausia - mokykimės sustoti ir kvėpuoti"

„Neturiu laiko“ – mintys ne apie laiko planavimą